donderdag 17 juni 2021


Een ander project: Seeded Notebook. Lessen van Henrik Drescher. Dit is de omslag van het boekje wat ik ervoor maakte. Het begon met vellen met collage. 

Die werden in acht delen gesneden en vervolgens aan elkaar gelijmd, van een rug voorzien en geschikt papier voor een omslag gezocht en toen was het een boekje.

Dit is een spread uit het boekje waar nog niks aan gedaan is.


Op deze spread heb ik een heleboel getekend en geschilderd. Zonder idee vooraf. Werken met lijnen, stippels, rondjes en kleur, net wat in je gedachten opkomt op het moment dat je bezig bent. Heerlijk spelen dus.

 

4 opmerkingen:

 1. Ik moest het even op me in laten werken, maar ik geloof dat ik dit heel leuk vind. Dus je maakt een aantal grote vellen met allerlei plaatjes en die snij je kleiner, je maakt er een boekje van. En dan ga je per pagina je fantasie loslaten op de losse elementen, en dat zijn dus soms half doorgesneden tekeningen of zomaar een hoekje van iets...
  Als dat niet uniek wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is dit leuk en inspirerend!
  In eerste instantie begreep ik niet zo goed hoe je precies te werk ging, maar nadat ik op YouTube een trailer vond waarin Henrik Drescher het Seeded Notebook uitlegde, snapte ik de werkwijze. Wat een originele manier om te werken! Zo'n boekje waarbij de bladzijden al gedeeltelijk gevuld zijn met willekeurige opjectjes nodigt volgens mij uit tot het laten werken van de fantasie en heerlijk bezig te zijn zonder teveel na te denken.
  Je uitwerking met bomen, dier en cirkels vind ik heel knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel aparte manier van werken, inspirerend Nel!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je begint in zo’n boekje dus altijd met een toevalstreffer.
  Een spannende, uitdagende manier van werken.

  BeantwoordenVerwijderen